Bonțida, “închisă” timp de cinci zile pentru cei care nu sunt de-ai casei

Bonțida este “închisă”, timp de cinci zile, pentru cei care nu sunt riverani sau festivalieri și vor să intre cu mașina în localitate. De șase ani, de la prima ediție a festivalului Electric Castle, accesul auto este restricționat pe toată durata evenimentului. Decizia a fost luată după consultări între Primărie, Poliție și Prefectură. 

Persoanele care nu locuiesc în Bonțida, sau nu participă la Electric Castle, nu pot să intre cu autoturismul în localitate. Dacă vor să își viziteze rudele, de exemplu, trebuie să își lase mașina la marginea satului, în parcările special amenajate, iar de acolo trebuie să meargă pe jos. 

“Săptămâna aceasta începe în Bonțida (jud. Cluj) festivalul Electric Castle. Eu am crescut în Bonțida, părinții locuiesc în Bonțida, vizitez satul cel puțin de 2-3 ori pe lună. Pe perioada festivalului, satul este închis - nu intră nimeni cu mașină decât dacă are o bulină de la Primărie - practic primarul a închiriat tot satul, drumurile etc. firmelor organizatoare. Practic la fiecare intrare din sat există un filtru format de o firmă de securitate, care nu permite accesul autovehiculelor "neautorizate". Nu contează că vreau să-mi vizitez părinții, am o urgență etc. Personal mi se pare o încălcare crasă a dreptului la liberă circulație pe drumurile publice”, ne-a scris Dan Broscoi. 

Primarul din Bonțida, Emil Cârhaț afirmă că zona nu este închisă așa cum consideră unii cetățeni, ci este vorba doar o restricționare a accesului auto. 

“Accesul auto este restricționat. Pentru festivalieri, sunt parcări special făcute, unde pot să își lase mașinile, riveranii pot intra și ieși ori de câte ori doresc, iar cei care intră pentru aprovizionare la firme au un orar, undeva de la ora 7.00 până la ora 1.00 după masă. 
Chiar în zona unde se desfășoară festivalul nu este acces cu mașina, poate să o lase într-o parcare organizată și de acolo până acasă, dacă are rude în zona festivalului, poate să își lase mașina și să meargă pe jos. În zona festivalului, accesul este restricționat.
Există în acest sens o hotărâre de Consiliu Local, la cererea Electric Castle și a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. A fost o consultare comună cu Poliția, Prefectura și organizatorii Electric Castle. Accesul a fost restricționat încă de la prima ediție a festivalului, dar pe parcurs am încercat să îmbunătățim condițiile pentru că evenimentul crește an de an”, a declarat Emil Cârhaț.

Electric Castle se desfășoară în perioada 18-22 iulie.  

Adauga comentariu