Bojiţă, fost rector al UMF şi preşedintele Fundaţiei Transilvania Leaders, creată de Ioan Rus, a scăpat razant de arest preventiv

Fostul rector al UMF Cluj, Marius Bojiță, a fost prezentat, marți seara, cu propunere de arestare la Judecătoria Cluj-Napoca într-un dosar privind presupuse ilegalitați derulate în cadrul Facultății de Farmacie, consemnează Gazeta de Cluj.

În fața instanței au mai fost prezentați pentru arestare conf. univ. Simona Hegheș, din cadrul Catedrei de Farmacie, prof. univ. Doina Miere, șefa Departamentului de Nutriție, conf. Angela Filip și Roxana Banc, din caudrul Catedrei de Nutriție. Faptele cercetate de procurorii clujeni ar fi fost comise după 2016. Potrivit surselor judiciare, faptele pentru care șefii UMF sunt anchetați au fost comise înainte de 2016.

În urma dezbaterilor care au durat mai multe ore, intanța a decis ca nu sunt elemente care să impună măsura arestării față de cei cinci. Surse din rândul procurorilor susțin ca soluția Judecătoriei Cluj-Napoca va fi contestată la Tribunal.

Marius Bojiță, fost rector al UMF “Iuliu Hațieganu” în perioada 2000-2008, apoi președintele al acestei instituţii de învăţământ superor, este un apropiat al lui Ioan Rus.

În prezent, Bojiță deține funcția de președinte al Fundației Transilvania Leaders. Bojiță este membru fondator al acestei fundații și este este distins cu ”Ordinul Național-Serviciul Credincios cu Gradul de Mare Ofițer”, Ordinul ”Chevalier Dans l’ordre Des Palmes Academiques”- acordat de către Ministerul Educației Naționale din Franța; „Crucea Transilvană” acordată de Mitropolia Clujului; este Doctor Honoris Causa al Universității ”Lucian Blaga” Sibiu, ”Ovidius” Constanța, ”Nicolae Testemițanu” Chișinău și apreciat cu ”Diplome de excelență” pentru activitatea desfășurată în domeniul farmaceutic, dar și pentru contribuția la dezvoltarea învățământului superior românesc.

Adauga comentariu