Bogdan Buta a pus monopol si pe serviciile de absolvire ale studentilor

Bogdan Buta, directorul Federatiei SHARE si cenzor in Federatia Consortiul Organizatiilor Studentesti din Cluj, detine monopolul pe segmentul organizarii de festivitati de absolvire si baluri studentesti. In spatele platformei“Absolvire de la A la Z” se afla, in realitate, echipa lui Buta de la firma pe care o gestioneaza, Dettra Organisation.

“Absolvire de la A la Z” a incheiat contracte cu majoritatea facultatilor clujene pentru organizarea de festivitati de absolvire sau de baluri pentru studenti. Principiul dupa care firma isi gaseste clientii este simplu: facultatile care sunt inscrise in organizatii studentesti, aflate sub umbrela Federatiei COS, colaboreaza cu aceasta.

Spre exemplu, “Absolvire de la A la Z” a organizat, anul acesta, Banchetul Facultatii de Medicina Dentara, Festivitatea Universitatii de Medicina si Farmacie, la Cluj Arena, banchetul Facultatii de Marketing, banchetul Facultatii de Finante-Banci, a Facultatii de Constructii, de Chimie, de Informatica Economica sau Marketing.

Petrecerile studentilor sunt organizate, in general, la restaurante de lux din Cluj, ca de exemplu Restaurantul DaVinci, Sun Garden Resort sau Restaurantul Aroma.

Manager de proiect pentru aceste servicii este nimeni altul decat Vlad Neaga, mana dreapta a lui Bogdan Buta si manager la Dettra Organisation.

“Absolvire de la A la Z” inchiriaza toci si robe pentru proaspetii absolventi, ofera la pachet esarfa personalizata si diploma onorifica. Preturile incep de la 250 de lei pentru fiecare pachet de student si ajung la peste 500 de lei.

Si pentru organizarea de baluri, firma ofera mai multe pachete pentru absolventii facultatilor, iar serviciile sunt pe masura pretului platit: covor rosu, amenajarea salii, invitatiile pentru profesori, sedinte foto personalizate.

Buta a intrat si pe piata din Timisoara

“Absolvire de la A la Z” si-a extins serviciile si in mediul universitar din Timisoara. De altfel, un fost membru al OMNIPASS a dezvaluit, sub protectia anonimatului, cum Bogdan Buta a reusit sa intre si pe piata din Timisoara cu acest card studentesc.

“Acest Buta a incercat sa intre si in Timisoara prin proiectul OMNIPASS (carduri studentesti pentru reducerea pe mijloacele de transport) organizand chiar si un festival de muzica, TIMISOARA FEST. Si in Timisoara a facut acelasi lucru: a recrutat oameni din carul ONG-urilor studentesti, pe care ii platea la negru. Recunosc ca am fost si eu implicat in acest proiect, neoficial (fiind student si dorindu-mi un castig suplimentar....am luat teapa, pe romaneste), nu am primit nici macar un cent pentru munca depusa. Intr-un an de zile in care am pus bazele proiectului OMNIPASS in Timisoara am organizat acel festival si multe altele. Pentru a intra mai usor in contact cu fondurile europene puse la dispozitie de Primaria Municipiului Timisoara se foloseste de cateva persoane destul de influentabile (Iapa Catalin presedintele FITT, Andrei Craciun, care a facut parte din comisia de evaluare a proiectelor)  si altii care <<se au bine cu primarul>>", spune tanarul.

Asa cum am dezvaluit anterior, firma lui Bogdan Buta, Dettra Organisation, gestioneaza majoritatea evenimentelor pentru care Federatia COS obtine finantare din bani publici. Cel mai recent exemplu este concertul lui James Blunt. Pe afisul evenimentului, este trecut si numele firmei, Dettra Organisation. Concertul lui James Blunt este inclus in Festivalul TiMAF, pentru care Primaria Cluj-Napoca a oferit o finantare de 10.000 de lei.

Foto: facebook.com

Comentarii

Radu

27.08.2014 11:26

Deci acest Buta joaca dublu? Si pentru Cluj si pentru Timisoara si ia bani de la ambele orase?

bn

27.08.2014 13:20

Foarte smecheri baietii! 

Adauga comentariu