Boc se laudă cu 90 de noi locuri în creșe în fiecare an. Deficitul este de 1000 de locuri

Boc consideră că realizarea în fiecare an a 90 de noi locuri în creșe reprezintă o mare realizare a administrației locale, în condițiile în care anul aproape 1000 de copii nu obțin locuri în crește de stat. 

”În privința creșelor au fost terminate 90 de locuri în 2019 și vor fi terminate alte 90 de locuri în 2020 pe Grigore Alexandrescu. În fiecare an au apărut 90 de locuri noi în creșe ceea ce înseamnă respect pentru clujeni și pentru problemele cu care se confruntă, dar și un efort substanțial din partea primăriei deoarece aceste noi locuri de creșă înseamnă și personal și cheltuielile aferente întreținerii, realizarea construcției. Înseamnă o alocare cu prioritate. Acest oraș are avantajul de a avea oameni de calitate. Unele locuri sunt prin extindere, altele prin creșe noi. Căutăm soluții pe locații existente să putem mansarda”, potrivit lui Boc.

În același timp, Boc prezintă cu mare mândrie faptul că în fiecare an numărul copiilor care se nasc la Cluj-Napoca este în creștere, chiar dacă administrația locală nu are niciun program pentru încurajarea natalității. Anul trecut, 962 de copii au rămas fără locuri la stat. În 2019 a existat un total de 1.232 de locuri în creșele de stat. Pentru 2020 promisiunile sunt tot pentru 90 de locuri,dar și demararea unri noi creșe pe strada Meziad. În acest ritm, problema locurilor în creșele de stat se va menține și în anii următori. 

 

 

Adauga comentariu