Boc face pace cu studenții, după ce le-a sugerat agresiv să renunțe la mașini. Un nou episod din serialul „Pomană cu abonamente pe autobuz și vouchere culturale”

Emil Boc încearcă să dreagă busuiocul, pe fondul unei scăderi masive de popularitate în rândul cetățenilor. Războiul declarat taximetriștilor, locuitorilor de pe centru, studenților, șoferilor, dar și lipsa măsurilor pentru a fluidiza traficul din oraș l-au făcut pe Boc mai puțin agreabil decât era în urmă cu un an. 

În aceste condiții, Boc face ce știe el mai bine pentru a mulțumi oamenii: le oferă gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Mai mult, oferă abonamente valabile un an (față de o lună) pe două linii CTP tuturor studenților. Implicit, șansa unică în viață de a sta în trafic, prins în autobuz, zeci de minute bune la orele de vârf. 

De asemenea, primii 500 de „boboci” vor fi „răsplătiți cu diferite vouchere pentru participarea la evenimente în Cluj-Napoca. 

„În timp ce administrația și Compania de Transport Public lucrează la simplificarea și eficientizarea procedurilor privind biletele și abonamentele și la îmbunătățirea funcționării generale a transportului public în Cluj-Napoca și zona metropolitană, Divizia de Inovare din cadrul Centrului Cultural Clujean încearcă, de asemenea, să contribuie la îmbunătățirea mobilității urbane în Cluj prin generarea și testarea de idei care vin de la cetățeni, din sectorul academic, din mediul cultural sau din sectorul de afaceri. În plus, credem cu tărie că modul în care traversăm și, în general, folosim orașul, ține în mare măsură și de conștientizare și cultură, nu numai de infrastructură", a justificat Anamaria Vrabie, directorul Diviziei de Inovare Urbană Cluj-Napoca, răsplătirea studenților cu vouchere „culturale”. 

Adauga comentariu