Batalioane de asalt în autobuzele CTP. Un grup de voluntari ”curăță” autobuzele de cerșetori

Asociația Organizația Generală Voluntară pentru Prevenirea Faptelor Antisociale (O.G.V.P.P.F.A) acționează din nou în numele forțelor de ordine. Aceștia pozează în rol de salvatori ai orașului și vor să îl curețe de toți cei care cred ei că reprezintă un pericol social, printre aceștia numărându-se activiștii, homosexualii, iar acum și cerșetorii.

”În atenţia instituţiilor competente ale statului !!! 9 decembrie 2019 ,pe parcursul zilnicei noastre activități de informare în vederea prevenirii faptelor antisociale. În mijloacele de transport în comun, şi în jurul staţiile C.T.P. Activitatea asociaţiei O.G.V.P.P.F.A. a redus numărul de către grupuri şi / sau persoanele cu acordeoane(“colindându-i”,etc) care apelează la mila călătorilor în mijloacele de transport în comun, şi în jurul staţiile C.T.P. Pe liniile 30, 25, 6, 35 . Multe dintre copii cu acordeoane surprinse au reacţionat prin a coborâ la prima staţie,câţiva au reâncercat a se urca în mijlocul de transport următor, însă şi acolo fiind întâmpinaţi de voluntarii O.G.V.P.P.F.A.,s-au arătat dispuşi a-şi stopa intenţia. La activităţile menţionate au participat membrii voluntari O.G.V.P.P.F.A. cu nr. identificare legitimaţie, respectiv: nr.1,nr.3,nr.2, nr.15, nr.16,nr.110, nr.111, nr.112, nr.114. Membrii voluntari ai O.G.V.P.P.F.A. sunt pregătiţi să observe,să sesizeze problemele observate sau provocările care vin din spaţiul public; direcţionându-le în vederea soluţionării acestora către instituţiile competente ale statului”, este mesajul transmis de BUGA ALEXANDRU Colonel de Poliţie în rezervă Prim-Vicepreședintele Asociaţiei, pe pagina de Facebook a Asociației.

CTP Cluj-Napoca ne-a declarat că nu au infromații legate de astfel de activități, dar că legal nu au dreptul să dea oamenii jos din autobuze,

Foști polițiști care uită că sunt la pensie

Conducerea acestei organizații este alcătuită din foști polițiști care încă cred că mai au dreptul să acționeze în același mod ca și atunci când erau în activitate. Practic ei își asumă niște drepturi pe care nu le mai au acționând în calitate de justițiari.

Dacă privim doar care este conducerea acestei organizații, putem deduce că ea reprezintă o asociere a unor pensionari, preponderent foste cadre ale Ministerului de Interne. Preşedintele Asociaţiei, Svajczer Csaba, se recomandă drept membru Poliția Internațională (I.P.A.), ceea ce înseamnă că este fost polițist, prim-vicepreședintele Asociației, Alexandru Buga, este colonel de Poliție în rezervă, vicepreședintele, prof. dr. univ. ing. Inst. Chimie Mircea Vlassa, este aflat în pensie, iar membrul coordonator al Asociației, Dan Berar, e colonel de Poliție în rezervă.

Responsabilitatea asigurării liniștii publice le revine polițiștilor locali, dar cum aceștia nu reușesc să gestioneze această situație a apărut această Asociație. Ei însă nu pot să împartă dreptatea după bunul lor plac. Ce s-ar întâmpla dacă toți am decide să ne facem dreptate singuri?

Svajczer Csaba preledintele OGVPPFA a ieșit în evidență în 2017 când cu o insignă „de șerif” la gât, a acționat cot la cot cu jandarmii în cadrul mitingului Noii Drepte din Piața Avram Iancu, unde acesta „a dat o mână de ajutor” la scoaterea actriței Oana Mardare din mijlocul manifestanților.

Acești voluntari, un grup de ”șerifi locali” cu insignă și legitimație, sunt noii justițiari din Cluj-Napoca. Ei au anunțat că vor fi prezenţi cu activităţi proprii de prevenirea a faptelor antisociale pentru sprijinirea instituţiilor statale în vederea desfăşurii în condiţii de linişte şi siguranţă a participanţilor, trecătorilor, cetăţenilor, manifestanţilor. Clujenii pot sta liniștiți, aceștia sunt prezenți la toate evenimentele publice organizate în Cluj-Napoca. Dincolo de intențiile lor bune, trebuie remarcat că se poate ajunge foarte ușor la abuzuri, și la asumarea unor drepturi pe care nu le au. Informarea instituțiilor privind acțiunile antisociale pe care aceștia le remarcă este cu totul diferit de a acționa pentru a opri aceste fapte. Acești voluntari nu au dreptul să îi oblige pe cerșetori să coboare din autobuz sau să îi împiedice să urce.

Adauga comentariu