Bătaie de joc: Cozi infernale și colete tratate ca gunoaiele la Oficiul Poștal 16

La unul dintre cele mai solicitate oficii poștale din oraș clujenii sunt umiliti. Nu este vorba de angajații acestei unități, care lucrează până la epuizare, ci de șefii lor. Nu le pasă că aproape zilnic stau oamenii la cozi interminabile, nu le pasă că angajații muncesc ca pe plantații și se pare că nu au de gând să ia măsuri de rezolvare a problemelor. Coletele clujenilor sunt pe jos, ca gunoaiele.

Toate coletele care provin din exteriorul Uniunii Europene, pot fi ridicate doar de la Oficiul Poștal 16, care lucrează în colaborare cu Direcția Vamală.
La  acest Oficiu Poștal, situat în Mărăști, aproape zilnic stau la cozi zeci de oameni pentru a-și ridica diferite colete venite din exteriorul UE.

Și nu le este ușor nici celor care așteaptă, nici celor care lucrează la acest oficiu. Oamenii așteaptă și câte o oră pentru a-și rezolva problema, angajații oficiului lucrează până la epuizare.

"Așa se stă la coadă și nu merge mai repede. Nu merge mai repede pentru că spațiul este extrem de mic și angajații, doi-trei la număr, sunt ostenți de atâta treabă. Angajații ... vai  și amar de ei. Au undeva în jur de 50 de ani și abia se mai mișcă la câte zeci de kilograme ridică zilnic", spune un clujean care a stat la coadă 40 de minute să ridice un colet venit din S.U.A.

Coletele pe care clujenii le așteaptă sunt tratate ca niște mizerii. Sunt aruncate pe jos și dezordinea tronează în Oficiul Poștal 16. Oamenii sunt revoltați, dar îi înțeleg și pe angajații care se dau peste cap să facă cât mai multă treabă. Programul la acest oficiu este și mai scurt în comparație cu altele. Oficiul Poștal 16 are program doar între orele 08.00 și 14.00.

"E dezordine, așa este. Ce să facem? Toate coletele sau claie peste grămadă și spațiul e mic. Trebuie să le căutăm și nu mai avem timp să le punem la loc. Trebuie să ne mișcăm foarte repede că stă lumea la coadă și strigă la noi. Aici e foc continuu, nu ai timp de țigară sau de stat la povești. Asta-i situația, aici lucram", ne spune o angajată care ne arată mâinile pline de praf și mizerie, de parcă ar fi scormonit în pământ cu ele.

Reprezentanții Oficiului de Poștă Cluj au declarat pentru Ziar de Cluj, în 10 decembrie, că au luat măsuri  pentru diminuarea disconfortului clujenilor, dar au nevoie și de sprijinul Direcției Vamale, deoarece coletele provenite din spațiul extracomunitar trebuie vămuite.

Comentarii

Un cetatean

06.03.2015 12:58

Ma apuca deja groaza cand ma gandesc ca azi maine imi vine si mie randul la Oficiul Postal respectiv. Va rog cei din redactie, care aveti cat de cat un cuvant de spus si o oarecare putere in stat, sa insistati cu acest tip de articole. Nu se poate ca in ziua de azi sa iti iei concediu ca sa scoti un amarat de colet (ca altfel nu vad cum ai putea ajunge in lungul interval orar 8-14) + statul la rand. Ar trebuii daca nu macar o zi pe saptamana in care programul sa fie de la ora 14 la ora 18. Toate cele bune, tara lui papura voda.

Fodor Mihai - Petru

06.03.2015 13:01

Oficiul se deschide la ora 08:00 iar azi, 06.03.2015, am ajuns in fata oficiului la ora 07:35 ( 5 minute dupa 7 jumate ). In coada erau deja 6 persoane, iar la ora 08.00 erau deja in jur de 15 persoane dupa mine. Tin totusi sa precizez ca deschiderea oficiului s-a realizat exact la ora 08:00:00 conform ceasului de pe mana si a telefonului din dotare. Si mai tin sa precizez ca am iesit cu coletul preluat pe portile oficiului la ora 08:05, deci daca veti face o socoteala, veti ajunge la concluzia ca cei 6 din fata mea au fost serviti in mai putin de 1 min FIECARE. Asa ca, trageti voi concluziile. Din partea mea, cinste angajatilor, nu sunt ei de vina pentru conditiile de lucru si spatiul restrans, vina apartine altora. 

Ioana

06.03.2015 13:04

Coada este la serviciul vamal doar pentru coletele primite din exterior.  La La OP 16, usa de langa, cozile sunt normale, ca la orice alt oficiu postal (cateodata mai lungi, cateodata inexistente).

elamanuela

06.03.2015 16:16

era si un filmulet la un moment dat pe facebook in care 2 oameni descarcau din dubita coletele si in scarba direct pe jos!! penibil ce se intampla in clujul nostru drag

zoro

06.03.2015 16:31

Cam cum sunt tratate acele colete, cam cu acelasi respect suntem tratati si noi prin acest lucru.

Adauga comentariu