Politica

Avertizare meteo pe judeţul Cluj. Cod portocaliu de promisiuni

Ceea ce meteorologii-sociologi au  prezis încă de la anunţarea rezultatelor de la alegerile locale din vară s-a adeverit în această săptămână. Aflaţi la jumătatea campaniei electorale, portocaliii, vopsiţi peste noapte în albastru liberal, au anunţat aproape în fiecare zi a săptămânii mari realizări şi de o importanţă deosebită pentru judeţul Cluj, însoţite de promisiuni că din 11 decembrie va curge numai lapte şi miere în oraşul de pe Someş. Astfel, de la preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, locul trei pe lista pentru Senat, la primarul cincinal Emil Boc sau viceprimarul Dan Tarcea, clujenii au fost inundaţi de o prezenţă masivă în cartierele oraşului şi totodată  bombardaţi cu pliante pline de promisiuni electorale.  

Aleşii locali şi judeţeni în frunte cu Emil Boc, Dan Tarcea şi Alin Tişe, au iesit în stradă,  nu pentu a lua pulsul naţiunii, ci pentru a împărţi fluturaşi la tot cartierul. Cu  zambete largi, printre sute de fotografii publicate pe Facebook, candidaţii la parlamentare au mimat că ascultă problemele cetăţenilor şi au strâns călduros mâinile credulilor, promiţându-le un trafic degajat, parkinguri sau soluţionarea eternei probleme a deşeurilor. 

Primarul Emil Boc a oferit cu lejeritate, prin intermediul emisiunilor radio la care a fost prezent şi la care s-ar putea angaja linistit cu jumătate de normă, câteva promisiuni locuitorilor municipiului Cluj-Napoca. Astfel, clujenii au fost informaţi în această săptămână că în primărie se munceşte de zor în şi pentru interesul cetăţenilor, iar dacă aceştia vor vota lista PNL vor avea parkinguri în cartiere, lărgiri de străzi precum şi bandă dedicată autobuzelor şi sens unic pe strada Moţilor, pentru o fluidizare a traficului. 

Parkingul de pe strada Primăverii numărul 20, vorbim despre un alt proiect scos de la naftalină în scopuri electorale, având în vedere faptul că încă de acum doi ani Primăria Cluj-Napoca a tot făcut  demersurile necesare pentru începerea construirii celui de al patrulea parking suprateran din cartierul Mănăştur. Că de început construcția la parking poate vom asista pe parcursul acestui mandat să vedem când începe, dar de terminat, numai Dumnezeu va ști când va fi asta, având în vedere experiența cu parkingul de pe Negoiu.

“Suntem în faza finalizării studiilor şi de analizare a fiecărei intersecţii pentru realizarea benzii dedicate mijloacelor de transport în comun (alți bani, altă distracție care este cel mai probabil că va ateriza într-un sertar, așa cum ne-a obișnuit Boc cu toate studiile de până acum – n.a.). Este în lucru inclusiv varianta de instituire a sensului unic pe Calea Moţilor. Dacă introducem benzile dedicate, şoferii de automobile vor avea la dispoziţie o singură bandă de mers spre Mănăştur, aşa că se discută ca pe Moţilor să instituim sens unic. Asta ar însemna să avem sens unic şi pe Pavlov (Cardinal Iuliu Hossu n. red.), spre centru. Sau invers. Specialiştii fac în laborator simulări de trafic. Când vom avea concluziile specialiştilor, vom veni cu ele într-o dezbatere publică în vederea luării unei decizii finale”, a afirmat Emil Boc. 

Tot în problema fluidizării traficului viceprimarul, Dan Tarcea a anunţat în această săptămână, tot la o emisiune radio, că primăria are în vedere construirea unui nou drum cu două benzi pe sens pe un culoar pe lângă calea ferată, de la gară la podul IRA.

„Avem în vedere un drum cu două benzi pe sens, de o parte şi de alta a căii ferate, care apare în PMUD şi în PUG (planul urbanistic general n.r.). În prima fază, dorim să realizăm legătura gară – podul IRA. Culoarul conţine şi străzi existente, care urmează să fie lărgite, cum sunt Căii Ferate, Răsăritului sau Câmpul Pâinii. PMUD prevede construirea a două poduri rutiere peste Someş, de o parte şi de alta a podului feroviar, dar noi credem că este suficient unul singur. Drumul va intersecta pe unele porţiuni zona protejată a căii ferate. Există un aviz de la CFR pe PUG, dar va fi nevoie să mai avem discuţii cu conducerea companiei”, a afirmat viceprimarul liberal Dan Tarcea.

Cireşa de pe tort în materie de promisiune electorală a oferit-o în această săptămână preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe. Acesta a anunţat că a fost deblocat proiectul Centrului de Management al Deşeurilor, un proiect ce afectează populaţia întregului judeţ şi că a fost semnat contractul de continuare a lucrărilor la CMID în valaore de 111.103.998,44 lei plus TVA (aproximativ 24 milioane de euro), bani europeni. Având învedere termenul de realizare a acestui contract, 14 uni, panglica la prima celulă de depozitare a gunoaielor va fi tăiată abia în 2018. 

„Mă bucur că am reuşit să deblocăm acest proiect şi să putem semna contractul de lucrări. Criza gunoaielor în judeţul Cluj este o chestiune extrem de serioasă, tocmai de aceea vom încerca să urgentăm finalizarea acestui proiect cu succes. Vom acorda toată asistenţa şi vom face toate diligenţele pentru a sprijini constructorul pentru a executa contractul în termenul stabilit”, a comunicat Alin Tişe.

Cum activităţile aleşilor locali se vor intensifica în următoarele două săptămâni, meteorologii clujeni avertizează că în judeţul Cluj va ploua cu promisiuni electorale mult mai intense decât cele din prima parte a campaniei eelectorale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *