Autobuzele pocnesc pe capete: două pe zi. Clujenii continuă să circule cu jafuri, deși Primăria anunță achiziții spectaculoase

Deși municipalitatea ne gâdilă auzul cu tot felul de știri ”bombă” cu privire la reînoirea flotei auto a transportului public în comun, iată că pe străzile Clujului circulă aceleași jafuri de autobuse, la care CTP nu vrea nicicum să renunțe. Acesta este și motivul pentru care, într-o singură zi, traficul devine insuportabil, deoarece două autobuse se strică la distanță de câteva ore. Într-o singură zi. Iar despre autobuzele articulate, supranumite ”Bocobuse”, nici că mai încape vorba. Ce să mai spunem despre cele electrice? 

Vă spunem, în schimb, despre autobusele cu care circulă clujenii zi de zi, nu despre cele din filmele SF. Ei bine, acestea sunt deja uzate, astfel încât aerul condiționat ar fi un lux nepermis în aceste mijloace de transport în comun. Autobusele de pe traseele periferice sunt ca vai de ele, iar cele de pe liniile 8, 47, 48 abia mai ajung la destinație uneori. Nu mai intrăm în detalii cu privire la supraaglomerarea din interiorul acestora.

Astfel, în jurul orei 12, un autobus de pe linia M 26 blocase banda 1 de mers de pe Calea Florești, deoarece reușise performanța de a se strica din mers. Și n-a mai vrut s-o ia din loc. Culmea, acesta a staționat mai mult pe banda 1, decât în stație.

Într-un final, a fost ajutat...

 

La distanță de aproximativ 6 ore, un alt troleibuz s-a stricat vis a vis de FSEGA:

 

 

În loc de concluzie: la filme SF ne putem uita și la televizor. Pe străzi avem nevoie de autobuze funcționale, nu de aceleași jafuri obosite, care duhnesc a nepăsare. Iar până să fie rezolvate problemele care țin de ecologie - prin autobuzele electrice - bine-ar fi ca municipalitatea să fie preocupată de probleme mai simple, mai umane: precum aerul condiționat din mijloacele de transport în comun și o minimă curățenie - în autobuze și pe străzi. Măcar atât. E mult?

 

 

sursa foto: Info Trafic jud Cluj

Comentarii

Pavl

16.05.2018 18:35

@Pavl, nu mai comenta cacaturi pe aici. Daca ai chef sa-i dai o limba-n cur lui Neag, du-te la sediul CTP. 

Arc Vf

16.05.2018 19:21
Imi doresc sa-i soog poola lui Alexa.

toth jotzobag

16.05.2018 20:54

In jurul orei 13.45 un autobuz defect a blocat strada Iasilor, aproape de intersectia cu Somesului. Am fost nevoiti sa intoarcem si sa mergem pe contrasens pana la pod...  

Mihai

16.05.2018 21:38

@Mihaitza mergi tu in alta parte sa-l pupi in coor pe Neag, scuteste-ne pe noi.

Mihai

17.05.2018 15:51

Cel mai mult îmi place când țugui buzele ca și pe un cioc de pasărea colibri să-i pot pătrunde cu limbuța în coor lui Neag până-n amigdale.

Mihai

17.05.2018 15:56

Mie-mi place cxu autobuzele CTP și mai ales cu troleibuzele. Că fiind mai handicapat cu capul, nenea șoferul mă pune cu buzele pe captator și-mi fac frizură afro. Mai ales că mă și înegresc. 

Păunel, finu lu...

17.05.2018 00:18

Hautobusele alea stricate, e de fer? 

Andrei

17.05.2018 15:54
Autobuzele alea verzi sinistre sunt luate de la cimitirul de autobuze din Paris dupa ce au fost abandonate de frantuji fiindca la ei nu mai corespundeau. Unele dintre ele au peste 30 de ani si sunt adevarate bombe cu ceas in trafic (durata de viata a unui autobuz - recomandata de orice producator - e de 8, cel mult 10 ani). Francezii le-au aruncat inca de acum 10-15 ani la cimitirul de autobuze unde au zacut pana cand a venit Ctp sa le cumpere (si probabil ca si unii din tarile africane sau din fostele republici sovietice). Le-as recomanda clujenilor sa nu se mai urce in rablele verzi pentru ca risca mai mult decat isi pot imagina (nimeni din primarie nu va recunoaste asta). Mai bine asteptati 10-15-20 de minute dupa un autobuz nou daca vreti sa fiti in siguranta!

Adauga comentariu