Aurica ”Intermediara”, încă o lună de arest preventiv. Surse: sunt peste 70 de suspecți în dosarul „ȘPAGĂ DE LA INVALIZI”

DNA Cluj continuă cercetările în dosarul  ȘPAGĂ DE LA INVALIZI. Persoana principală din ancheta acestora, inculpata Calman Aurica (Aurica Intermediara), a rămas în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Potrivit surselor, procurorii au plasat sub control judiciar mai multe cadre medicale, implicate în rețeaua care construia dosare fictive pentru pensii speciale. 

Tribunalul Cluj a admis propunerea de prelungire a măsurii preventive, dat fiind că Aurica ”Intermediara” este cercetată pentru șăvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență. Anchetatorii susțin că aceasta colecta șpăgi de la pacienții care beneficiau de pensii speciale, iar la rândul său împărțea sumele de bani cu medicii care stabileau diagnostice fictive. 

„Admite propunerea formulată de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă ÎCCJ, DNA- Serviciul Teritorial Cluj în dosarul cu nr.24/P/2019 şi în consecinţă: În baza art. 234 şi urm. C. proc. pen, dispune prelungirea duratei măsurii arestării preventive luată faţă de inculpata Calman Aurica, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art.6 din Legea 78/2000 modif., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., și dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 rap. la art. 6 din Legea 78/2000 modif., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., pentru o durată de 30 de zile, cu începere din data de 17 octombrie 2019 şi până la data de 15 noiembrie 2019 inclusiv.

Surse din cadrul anchetei susțin că în perioada următoare continuă audierile, iar lista de suspecți a depășit cifra de 70 de persoane. Un alt aspect important este calcularea prejudiciului, câte persoane au beneficiat ilegal de pensii speciale și care este paguba cauzată Statului Român. 

În același dosar procurorii i-au plasat sub control judiciar pe medicii Alexandru Faur și Carmen Gruiță.

Citește și: EXCLUSIV! Medic de la Clujana, suspendat de către DNA Cluj! Dr. Carmen Teodora Gruiță, inculpată în dosarul ȘPAGĂ DE LA INVALIZI

Adauga comentariu