"Aurelia Cristea, vanzatoare de aprozar care-si aroga titluri universitare nedobandite", acuza senatorul Marian. Fals CV in dreptul ministrului clujean

Ministrul pentru Dialog Social, clujeanca Aurelia Cristea, si-a trecut în CV, disponibil si pe siteul ministerului, ca a predat un curs de Securitatea asigurarilor sociale, ceea ce nu este tocmai adevarat, sustine jurnalistul Remus Florescu, de la Adevarul. Purtatorul de cuvant al UBB, Paul Farcas, a confirmat ca ministrul clujean a sustinut seminarii, nu cursuri, dar si ca este doctorand, nu profesor asociat.

 

Senatorul Valer Marian: "Vanzatoare de aprozar care-si arogă titluri universitare nedobandite"

 

În urma cu cateva zile, senatorul Valer Marian a adresat, in scris, prim-ministrului Victor Ponta o intrebare prin care semnala ca CV-ul Aureliei Cristea, disponibil pe site-ul PSD Cluj, are neconcordante. 

"Pe de alta parte, potrivit unor cunoscuti ai sai, proaspata si distinsa doamna ministru a omis sa mentioneze in CV liceul absolvit si activitătile profesionale desfasurate de la absolvirea studiilor liceale pană in 1995, inclusiv ca in perioada respectiva a fost vanzătoare de aprozar (mic magazin de legume, fructe si zarzavaturi). Iar, potrivit presei clujene, doamna ministru delegat pentru Dialog Social ar avea si anumite probleme de integritate legate de functiile detinute si de veniturile realizate la Comisia pentru Supravegherea Asigurărilor si la Pool-ul pentru Asigurari Impotriva Dezastrelor (PAID).

In consecinta,  avand in vedere că studiile, respectiv pregatirea si experienta profesionala constituie un criteriu important pentru desemnarea intr-o functie de demnitate publica cum este cea de ministru si ca v-ati numarat printre criticii cei mai vehementi ai pregatirii precare a fostului ministru Igas, va solicit sa-mi comunicati care au fost motivele sau criteriile profesionale avute in vedere la desemnarea in funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social a unei absolvente intarziate a unor facultati obscure sau contestate, care si-a inceput cariera profesionala ca vanzatoare de aprozar care-si arogă titluri universitare nedobandite si care nu are nicio experienta in relatia cu sindicatele".

Aceeasi eroare a fost constatata si pe siteul Ministerului Muncii. Mai exact, în CV se arata ca Aurelia Cristea a fost profesor asociat si a predat un curs de Securitatea Asigurarilor Sociale la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Purtatorul de cuvant al UBB, Paul Farcas, spune ca Aurelia Cristea este doctorand la UBB si ca ea a tinut doar seminarii. „Doamna Aurelia Cristea figureaza ca doctorand al UBB. Ea a tinut doar seminarii la UBB, si nu cursuri. Probabil a facut vreo confuzie în CV“, afirma Farcas.

 

Nasra zice si el ce poate: "A fost o greseala"

 

Horia Nasra, purtatorul de cuvant al PSD Cluj, a precizat ca este vorba despre un CV mai vechi de pe siteul local al partidului, iar în actualul CV nu apare faptul ca Aurelia Cristea a fost profesor asociat la UBB. El a sustinut ca s-a facut o greseala pe care a rectificat-o. Cu toate acestea, greseala a ramas în CV-ul de pe siteul MInisterului.

Astazi, 12 martie 2014, în CV-ul respectiv a ramas faptul ca Aurelia Cristea a fost profesor asociat. Nasra a sustiut ca CV -ul a fost gresit "de la centru". 

Aurelia Cristea, desemnata saptamana trecuta ministru delegat pentru Dialog Social, este deputat PSD la primul mandat si a fost timp de patru ani (2006-2010) membru al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Aurelia Cristea este din 2010 membru al Consiliului National al PSD si vicepresedinte al Organizatiei Judetene PSD Cluj.

Comentarii

ALMA

13.03.2014 08:41

Acest personaj sinistru face de rusine Clujul universitar. Domnilor politicieni de Cluj, cei care ati facut aceasta nominalizare treziti-va inainte sa fie prea tarziu.. imaginea negativa a acestui personaj se resfrange si asupra domniilor voastre... Este inacceptabil ca acest personaj cu probleme la CV si nu numai, sa reprezinte Clujul universitar

Tutunaru

13.03.2014 10:42

Mai săpați un pic, că nu mai e mult! Vorba ceea, „sapă, Ioane, sapă, sapă, pînă o să dai de apă”. 

Aveti gogosi la...

13.03.2014 12:04

A facut economii distinsa doamna la aprozar! Stie cum sa puna un ban de o parte...dupa scurt timp de la castigarea alegerilor a partidului din care face parte, au aparut masini noi in parcarile fiicelor Cristea. Si nu orice masini! Masini de lux, depasind suma de 50.000 €, fiecare! Cu asa masini nici nu ne gandeam sa nu se preteza la aceeasi valoare si cu casutele in care cele doua locuiesc... 100.000€ fiecare.poftiti la capsuni cu gust de gogosi!

Dandana

13.03.2014 12:37

De acord cu ALMA și cu TUTUNARU. Ce liceu să treacă domnilor că a făcut postliceala? Și cum a ajuns din gogoșăreasă (că așa i se spunea) la doamna ministru, cu asemenea școală, nu se întreabă nimeni? Toți o admiră că a ajuns unde a ajuns, dar nimeni nu se întreabă cum? Că până la urmă nu e nici o diferență între metodele practicate de ea și cele practicate de atâtea alte personaje care toată ziua se perindă pe la diverse canale TV. Doar că ACEASTA e mai deșteaptă și face totul departe de ochii lumii. Doar hoțul neprins e negustor cinstit, nu-i așa? Rușine!Semnat: un cetățean cu studii postuniversitare avansate, din Cluj-Napoca

mihai

13.03.2014 16:33

Clujul universitar e o fabrica de diplome fara acoperire..in ziua de azi ajungi din doctorat la aprozar pentru ca fabrica de sdomeri babes Bolyai califica oamni fara acoperire  pe piata muncii! verificati  nivelul  doctoranzilor de la Babes..sunt majoritatea studenti de 7 -8 care nu ar avea ce cauta intr-un sistem pentru elite unde ar trebui sa aiba acces doar olimpici internastionali si  studenti eminenti

adrian

13.03.2014 19:31

Nu înțeleg care este problema ca a făcut postliceala sau ca a vândut în aprozar. Din moment ce acum are doctorat și experiența în domeniu. Prietena mea face doctorat in drept în Olanda și a început cu profesionala post liceal facultate Master și în final doctorat. Ne având posibilități financiare a lucrat în restaurant sau la hotel iar noaptea învăța pentru examene.
Nu înțeleg relevanta unor joburi anterioare "modeste" atâta timp cât ar avea și experiența cerută în domeniu pentru postul pentru care candidează.

Rusinee!!

14.03.2014 01:14

Doamna ministu care isi petrecea noptile la hoteluri cu diversi barbati!!! Nu va e rusine?! Ati fost fost prima la votarea legii privind imunitatea parlanentara... De corecta ce sunteti! Numai dumneata stii ce ascunzi in spatele zabetului pe care-l afisezi!marioneta lui Puscas, alt militian necioplit, spagar, care a furat cat nu i-a fost rusine! Va potriviti de minune! Sa fiti la fel de sanatosi pe cat de corecti ati fost si sunteti!

Megam

14.03.2014 05:11

sint acrii strugurii!

Eduard

14.03.2014 12:47

O ţaţă cu ifose de doamnă ! RUŞINE ei şi celor care o susţin (aleg). Sunt oameni de valoare la Cluj, tocmai pe-asta aţi găsit-o bună să vă reprezinte?

Doru

26.03.2014 14:51

La mai mare in functii! 

Doru

26.03.2014 14:52
La mai mare!

Adauga comentariu