Viata unei clujence, pusa in pericol de o creanga taiata de niste muncitori. Politia locala nu a oprit circulatia

O clujeanca a trecut sambata dimineata prin clipe de groaza dupa ce pe masina ei, in timp ce circula pe strada Republicii a cazut o creanga, taiata de muncitorii, care toaletau copacii din zona. Politistii locali de la fata locului nu au avertizat-o de lucrarile care se efectuau pe strada.

“Si-a parcat masina, intre timp a venit politia Primariei, a facut un semifiltru acolo pentru ca era o firma cu un utilaj mare de tot, care toaleta niste copaci de vreo 25 de metri. Nevasta mea s-a dus la masina, era chiar langa politist, ala nu i-a zis nimic, s-a urcat, a coborat pe strada, era liber, si dupa 10 metri s-a trezit cu un copac in cap. Politistii trebuiau sa asigure perimetrul si aia trebuiau sa faca. Politistul care era pe partea din jos, dinspre centru, isi facea treaba, ala de sus dormea in papuci. Dupa ce a ondulat masina a incercat s-o abureasca”, Horia Vasiliu, sotul femeii, care a scris un post acid si pe blog legat de eveniment.

Vasiliu spune ca doar faptul ca era o masina de teren a facut ca sotia lui sa scape nevatamata.

“Fericirea mare de tot e faptul ca masina era inalta de tot. Craca aia atunci cand a cazut – eu am scos astazi din usa infipt o craca groasa bine de tot si de vreo 15 centimetri. Daca era masina mai joasa, era direct in parbriz si sotia o lua in fata. Lucrurile erau foarte simple: firma care facea toaletarea de aia chemasera politia primariei ca sa asigure perimetrul, politaiul nu si-a facut treaba si a balbait ceva de genul ca “nu mi-au zis baietii ca cade in secunda aia”. Au incercat sa imi spuna ca sotia mea a tasnit din parcare si ca avea telefonul la ureche la volan, ceea ce nu e adevarat. In primul rand masina are bluetooth, in lista de convorbiri nu erau apeluri la ora aia, plus ca a plecat de langa politist. Cand au vazut ca nu tine, au zis sa incercam sa ne intelegem…Ce sa ne intelegem frate? M-am dus la sectia 6 si am facut plangere pentru distrugere si ma duc acum sa imi dreg masina”, arata el.

Clujeanul estimeaza o paguba de aproximativ 20.000 de lei si spune ca va cere daune in instanta civila.

“Daca masina era cu 30 de cm mai joasa, chestia aia, tip craca vanjoasa, nu se mai infigea in portiera ci in freza nefestei mele, via geam lateral stanga. Ai inteles Emil? Si am doi copii de crescut, primare fost prim, actual primar pentru ca unii din noi te-am votat. Timp de o ora lacheii tai fluorescenti au facut cazacioc cu nefasta mea. Pentru ca cliseu cu blonda in Q7. Ajung acolo chemat in extremis si cand colo ce sa vezi: Hai sa ne intelegem, hai sa incercam o minciuna sfruntanta, hai o intimidare. Bai, esti nebun? Astea nu tin, mai ales ca le platim salariul la capetele tale de creta fluorescente. Le platim salariul ca sa ce? Sa minta, sa intimideze, sa incerce o nefacuta? Oare de ce-ti platesc salariul tie, mai Emil, sa-mi fti capul cu capitale europene in care iau copaci in freza prin centru? Emil, ai una plangere penala pentru distrugere. Ai un proces civil, care e pe vine, porneste marti, dupa constatarea daunei de la Casco”, a scris Vasiliu pe blog.

“Nu e prima oara cand ma intalnesc astfel cu politistii primariei si sunt in subordinea primarului. El se dadea cu crosul la ora aia si eu imi luam copaci in freza in centrul Clujului”, a mai spus Vasiliu pentru Ziar de Cluj.

De cealalta parte reprezentantii Primariei spun ca au nevoie de o “reclamatie coerenta” din partea clujeanului pentru a putea face verificari.

“Orice om, cand are o problema poate contacta institutia prin mai multe mijloace – telefon, mail sau prin posta. Am citit postarea de pe blog si nu contest ca exista o problema, dar e nevoie de o reclamatie coerenta, care sa fie inregistrata in institutie, inainte sa putem face verificari sau sa luam masuri”, a declarat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Vasiliu spune ca politistii locali au refuzat sa incheie un proces verbal sau orice act sambata si i-au cerut numarul de telefon, urmand sa il sune astazi, ceea ce nu s-a intamplat pana acum.

UPDATE

Reprezentantii Primariei au precizat ca masina avariata era parcata in perimetrul inchis de politisti, acestia neputand s-o avertizeze sa nu porneasca.

"Din raportul politistilor aflati la fata locului rezulta ca sotia domnului avea autoturismul parcat pe partea opusa zonei carosabile unde se efectua lucrarea de toaletare a arborelui, in interiorul intervalului delimitat de catre politistii locali care au oprit circulatia temporar pentru a preveni producerea unor eventuale accidente. Prin urmare, fiind in interiorul portiunii de drum inchise circulatiei, politisul care restrictiona circulatia pe strada Republicii se afla deasupra zonei in care doamna avea masina parcata. Precizam faptul ca pe portiunea inchisa de drum era un lucrator de la firma de toaletare a arborelui, care ghida persoanele care efectuau operatiunea de taiere si incerca sa controleze directia de cadere a crengii taiate cu ajutorul unei franghii. Aceasta persoana era, practic, in mijlocul drumului (cu circulatia oprita) si in proximitatea sa s-a oprit doamna cu masina, dupa ce a pornit din parcare, moment in care creanga cazuta a atins masina si a produs avarii la aripa laterala a acesteia.
Avand in vedere faptul ca inchiderea circulatiei pe acel tronson de drum era semnalizata la inceput si la capat, iar in ambele locuri exista un politist care asigura blocarea accesului cu autovehicule in acest interval de drum, este regretabil faptul ca o persoana care a ales sa paraseasca parcarea din interiorul zonei asigurate inainte de finalizarea lucrarilor, semnalizate si supravegheate, nu s-a asigurat suficient si s-a pus in riscul de a-si avaria autoturismul", au precizat reprezentantii Biroului Mass-Media al Primariei.

Foto: Horia Vasiliu

Comentarii

sorin

14.04.2014 13:44

Eu as verifica si daca "toaletarea" respecta legea spatiilor verzi. Daca reclami la pol primariei o toaletare ilegala ei vin si zic ca e legala conform unei HCL din 2007. Politia primariei nu a aflat inca de modificarile la legea 47/2012 cu privire la spatiile verzi si nu o aplica (taierea a maxim 30 % din coroana). De-aia parcul central arata cum arata...

alex

14.04.2014 13:51

Fara doar si poate traim intr`o lume plina de idioti :) si nu ma refer la politisti , chestiile astea pot fii evitate , bineinteles .. trebuie sa ai si cap pe umeri , eu am trecut de 2 ori pe acolo in ziua aceea , am observat de langa BCR ca se lucreaza si la fel  , de sus din curba de mai sus de oncologie , ea nu a observat din mijlocul strazii :)) inca ceva , e prea putin probabil sa fi pornit de langa un politist fara sa o atentioneze avand in vedere ca astia de la politia primariei sar pe tine pt. orice cand esti in raza lor de actiune .

:))

15.04.2014 14:02

usa indoita si niste zgarieturi 20 000 Ron ? Ziaristii lu` Peste !

Pop Tiberiu

15.04.2014 18:04

Blondele nu se desmint ... Am trecut sambata prin zona si totul era foarte bine organizat. Exagerarea este la ea acasa...

Mihai

15.04.2014 20:53

era de asteptat ca duduia aia cu figuri in cap nu a avut bunul simt sa respecte zona inchisa unde se lucra. tipic pentru ghertoii astia cu masini de zeci de mii de euro pe care nici ei nu stiu cum i-au facut si care cred ca li se cuvine orice. marsh, ma jegosilor. respectati regulile bunului simt si nu o sa mai patiti nimic.

Martor

20.04.2014 15:08

Eram in zona, si m-am mirat de unde a aparut aceasta masina.Blonda a recunoscut ca politistul , era in spatele masinii, cand a plecat.Cu asemenea masina, nu te mai uiti nici in stanga, dreapta, sus, jos, cand pleci.Culmea e ca a si incetinit, cand a ajuns in zona in care se lucra.Impresia mea personala, e ca creierele soferilor sunt invers proportionale cu calitatea si valoarea masinilor pe care le conduc.

Ocatvian

29.05.2014 14:22

Domnul Horia Vasiliu precum si sotia acestuia cunosc foarte bine faptul ca "blondina" nu s-a asigurat si a tasnit din parcare fara a observa semnele corect pozitionale de delimitare a zonei.  In trecut Horia Vasiliu a mai fost certat cu legea el avand mai multe procese pe rol cu tepele date de firma acestuia Webfactor din Cluj.

Adauga comentariu