”Antivacciniștii” au dispărut. Abandonați și derutați, românii încep să se vaccineze

Românii au trecut în mai puțin de un an de la o atitudine anti vaccinare la una pro vaccinare. Dacă anul trecut era nevoie de mai multă muncă de convingere, anul acesta pare că toate persoanele din categoriile de risc sunt hotărâte să se vaccineze, vaccinul antigripal fiind oferit gratuit de Ministerul Sănătății. Este binecunoscut faptul că în România tot ceea ce este gratuit atrage excese. Tot ceea ce e pe gratis este foarte bun, pe principiul primesc, nu dau.

Interesul este foarte mare și rândul celorlalte persoane care nu beneficiază de vaccin gratuit. Acestea au luat cu asalt farmaciille. În acest moment, vaccinul antigripal nu se mai găsește în farmacii, deoarece nu a fost anticipată o asemenea creștere a interesului românilor pentru vaccin.

Unde au dispărut antivacciniștii?

”Mințim poporul cu televizorul” s-a transformat recent în ”manipulăm poporul cu rețelele de socializare”. Românii sunt consumatori avizi de informații venite din orice sursă. Sunt ușor influențabili, iar fake-news-urile au viață lungă în mediul online.

Anul trecut, Ministerul Sănătății se afla în luptă directă cu cei care încercau să îi convingă pe români că efectele adverse ale vaccinurilor sunt catastrofale. În timp ce România se afla în plină epidemie de rujeolă și apoi epidemie de gripă, care a ucis aproape 200 de persoane, acești ”antivacciniști” duceau o campanie asiduă împotriva vaccinurilor. Această campanie a ajuns apoi pe panouri uriașe amplasate în marile orașe.

Românii au preluat cu sete informațiile transmise de antivacciniști pe rețelele de socializare pe care le-au distribuit cu indignare mai departe. Anul acesta antivaciniștii au dispărut în ceață, iar românii au rămas fără îndrumători care să le spună în ce ar trebui să creadă.

Fără influență din exterior, românii au început să gândească singuri, iar unii dintre ei chiar au reușit să priceapă că vaccinul le poate salva viața lor sau copiilor lor.

Dragi antivacciniști, unde ați dispărut? Să știți că ați pierdut teren. Vom avea o mulțime de persoane autiste, cei care v-au părăsit și au ales să se vaccineze. 

Adauga comentariu