Angajat din Primăria Florești, trimis în judecată pentru un abuz în serviciu de o jumătate de milion. Celălalt inculpat are o firmă „faimoasă” de asfaltări

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca l-au trimis în judecată pe Marius Manu, angajat ca inspector în Primăria Florești, pentru participațiune improprie la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Alături de funcționarul de la Florești a fost trimis în judecată și patronul firmei Cridov SRL, Cristian Mureșan, care la rândul său mai are un dosar penal pentru infracțiuni economice, aflat pe cameră preliminară la Curtea de Apel Cluj. 

Anchetatorii susțin că Marius Manu și Cristian Mureșan ar fi cauzat un prejudiciu de peste o jumătate de milion: 530.000 de lei. 

În urmă cu trei ani, Cristian Mureșan a fost plasat sub arest la domiciliu, iar pe bunurile firmei a fost instituită măsura sechestrului asigurator. 

Culmea, veniturile lui Marius Manu nu sunt deloc mici. În 2016, pentru funcția de manager de proiect a  obținut venituri lunare de peste 27 de mii de lei, potrivit declarației sale de avere. 

Cridov, un nou contract major

Din 2016, moment în care cei de la Cridov au fost scoși din schemă prin perchezițiile din luna ianuarie a acelui an, firma a avut sechestru asigurator pe utilaje și conturi. Mai mult, peste jumătate din angajații acestora au plecat după scandalul cu perchezițiile și arestarea la domiciliu a patronului Mureșan Cristian. 

Anul acesta, Cridov SRL a pus mâna pe un contract ce poate salva firma de la faliment: MODERNIZARE INFRASTRUCTURĂ STRĂZI PENTRU ACCESUL ÎNTRE ZONA CENTRALĂ ŞI OCNA DEJ - STRAZILE MIHAI VITEAZU, MINERILOR, ALBASTRELELOR, TIBLESULUI, EROILOR, PINTICULUI” - contract atribuit de la Primăria Dej. 

Pentru întreaga lucrare, cei de la Cridov SRL vor încasa 15.917.249 de lei, echivalentul a 3,5 milioane de euro. 

 

Vezi și: 

Percheziții la societatea Cridov. Prejudiciul se ridică la peste 18 milioane de lei

Adauga comentariu