Amicul lui Arafat, clujeanul Dan Gorgan, a castigat contracte de zeci de milioane de lei, in 2012-2013, pentru furnizarea de ambulante

Deltamed SRL, firma clujeanului Dan Vasile Gorgan, un apropiat de-al secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a castigat, in ultimii doi ani, zeci de contracte cu spitale, asociatii de dezvoltare intercomunitara, dar si direct cu Ministerul Sanatatii. Cu alte cuvinte, Gorgan este furnizorul din linia I a ambulantelor si a autospecialelor in Romania. Echipamentele medicale produse la Cluj au ajuns in toate judetele si regiunile tarii.

Ziar de Cluj va prezinta, mai jos, cele mai importante contracte semnate intre SC Deltamed SRL si diferite institutii subordonate Ministerului Sanatatii, sau aflate in stransa corelare cu acest minister, doar in perioada 2012-2013.

Asa cum Ziar de Cluj a aratat si in alte randuri, Deltamed este abonata la contractele serviciului medical de urgenta din Romania de cativa ani incoace. Cu toate ca presa a scris despre relatia de prietenie dintre Dan Vasile Grogan si Raed Arafat, contractele au fost, in continuare, atribuite acestei societati.

Cele mai valoroase contracte din 2012-2013:

3 milioane de lei. Trei ambulante de tip C, o autospeciala de interventie la accidente colective si pentru salvari urbane, o bucata  Centru de comanda si control mobil cu echipamente de specialitate si de comunicatii aferente au fost furnizate de firma clujeana Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitare “Transilvania de Nord”, contra sumei de 3 milioane de lei. Contractul a fost atribuit in 31 martie 2012.

6,4 milioane de lei. In aprilie 2012, Deltamed castiga alte doua contracte: unul cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bucuresti-Ilfov, in valoare de 5,2 milioane de lei, furnizand autospeciale pentru interventii la accidente colective si pentru salvari urbane. Celalalt contract a fos semnat cu Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, si a fost vorba de un Acord-cadru de furnizare material sanitare pentru UPU-SMURD, in valoare de 1,2 milioane de lei.

10 milioane de lei. In iunie 2012, firma clujeana a adjudecat un contract de aproape 10 milioane de lei cu Asociatia de Dezvoltare Comunitara Euronest. Atunci, au fost furnizate 30 de ambulante – 24 de tip B 4x4 si 6 de tip C 4x2. Ambulantele urmau sa fie, apoi, distribuite in Nord-Vestul tarii, in judetele Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui.

1 milion de lei. Pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj, Deltamed a furnizat, in iulie 2012, o autospeciala de interventie la accidente colective si pentru salvari urbane, in valoare de aproape un milion de lei, prin asociatia de dezvoltare intercomunitara de utilitate publica “Transilvania de Nord”.

5,1 milioane de lei. Alte 20 de ambulante de tip B, in valoare de 5,1 milioane de lei, au fost furnizate de catre firma Deltamed, de data aceasta in regiunea de Sud-Muntenia. Contractul a fost castigat in august 2012, cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Situatii de Urgenta Sud Muntenia”.

0,5 milioane de lei. Cu spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, firma lui Vasile Gorgan a castigat un contract de furnizare a unor piese de schimb necesare aparaturii medicale din dotarea ambulantelor SMURD, in schimbul a jumatate de milion de lei. Negocierea s-a facut direct, fara anunt de participare, potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice.

12 milioane de lei. Deltamed a ajuns sa ofere servicii si in judetul Constanta. Mai exact, in septembrie 2012, firma a semnat un contract de 12 milioane de lei pentru “achizitie de echipamente speciale de interventie pe timp de iarna, echipamente de stingere a incendiilor si echipamente de acordare a primului ajutor, in cadrul proiectului „Sustenabilitate, Mobilitate, Accesibilitate in Regiunea Transfrontaliera Constanta – Dobrich – Infrastructura de Transport ( SMART)”.

6 milioane de lei. Un alt contract, aceeasi firma, de data aceasta semnat cu “Asociatia de Dezvoltare Comunitara Su-Est pentru situatii de urgenta”. In septembrie 2012, Deltamed a furnizat ambulante de prim ajutor (tip B) si ambulante de reanimare (de tip C), autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate medie si mare, dar si autospeciala de interventie la accidente colective, in judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea si Tulcea. Deltamed a fost singurul ofertant si de aceasta data, indeplinind criteriile cerute, si a semnat contractul de aproape 6 milioane de lei.

3,1 milioane de lei. Acordul-cadru incheiat intre Deltamed si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea in septembrie 2012 se referea la furnizarea de instrumente pentru anestezie si reanimare. Dintre 13 ofertanti, firma clujeana a avut cel mai avantajos pret, castigand contactul de 3.121.536 de lei, fara TVA.

1 milion de lei. Tot in septembrie 2012, societatea lui Vasile Gorgan a castigat un contract cu Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, in vederea furnizarii de consumabile pentru defribilatoarea din dotarea UPU-SMURD. Deltamed a fost singurul agent comercial care a depus o oferta, castigand acordul-cadru.

10 milioane de lei. In octombrie 2012, Deltamed castiga un alt contract valoros in Transilvania, in valoare de 10,1 milioane de lei. Este semnat cu aceeasi Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara Centrul Transilvaniei, si vizeaza localitatile Alba Iulia, Brasov, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Targu Mures si Sibiu.  In baza contractului, producatorul de echipamente medicale a furnizat 16 ambulante de prim ajutor tip B (12 ambulante cu tractiune 4x4 si 4 ambulante cu tractiune 4x2), 2 ambulante de terapie intensiva tip C, 22 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate mica (19 autospeciale de teren de tip 1 si tip 2 si 3 autospeciale pe sasiu camioneta) si 4 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate mare. O singura oferta a fost primita pentru aceasta licitatie, din partea societatii Deltamed.

1,6 milioane de lei. Cu acelasi Spital Clinic Judetean din Oradea, Deltamed a negociat, fara anunt de participare in Sistemul Electronic de Achizitie Publica, un contract pentru furnizarea de materiale sanitare, adica electrozi, bandaje, bandaje adezive, truse medicale si filme pentru radiografii. Valoarea contractului a fost de peste 1,6 milioane de lei.

9 milioane de lei. Cu Ministerul Sanatatii Publice, firma clujeana a castigat un contract de 9 milioane de lei in aprilie anul trecut. Contractul a presupus incheierea unui acord-cadru de furnizare masini de transport personal si multiple victime.

 Foto: ziuadecluj.realitatea.net

 

 

 

Comentarii

anonim

24.01.2014 19:16

romanii de neam nobil au facut ceva pt tara asta?ce?in afara de a fura pe rupte!arafat,jos palaria in fata ta

ceaki

23.01.2014 22:17

ba , voua tzimtzerilor de jurnalisti nu va e bun nimeni. ar trebui sa-l respectam pe palestinian pt ceea ce a facut pt noi. ca de nu era el poate ca nici in 2014 nu era un SMURD in Romania. las ca sunteti voi mai buni. va agatati ca vulturii de orice nenorocire si debitati numai prostii. voi sunteti "miezul". mai bine te dadeai cu sania in loc sa scrii "articolul".:))

leviatha

23.01.2014 21:04

Penisel Franarelu & ALex

Cat de retarzi trebuie sa fiti ca sa credeti ca ambulantele sunt produse acolo ?????

Ambulantele sunt cumparate din afara, la fel si echipamentele medicale. In Gilau la hala, echipamentele se pun pe ambulanta si gata, le vinzi cu 60% mai scump. Iar banii ajung la sefu deltamed care imparte mai deeparte la arafat si restu. Si da stiu ce vorbesc ptr. ca sunt in sistem.
Restu de bani stati linistiti ..ies afara pe cai ilicite.

Nu sunt sluga lui basescu sau a altcuiva dar in sistemu medical sunt o gramada de smecheri protejati de oameni care au alura de zei in fata oamenilor de rand care habar nu au ce se petrece in spate. Si da ma refer la Arafat care suge din banii nostri, si suge bine,

Apropo ..... Arafat .... studenti palestinieni = love .

Natanael Coman

23.01.2014 15:47

@Alex lasă mă că le face puțină publicitate ;)

Natanael Coman

23.01.2014 15:45

Bravo lor!

Alex

23.01.2014 15:00

Așa, și? Vă deranjează faptul că în loc să fie importate (la preț mai mare, pe de asupra) reușesc să le fabrice în țară? Cum e mai bine? Să arunci banii peste hotare sau să reușești să dezvolți producția locală încât să reți o mare parte din valoarea lor aici generând locuri de muncă, căștig la buget și efectiv creșterea economiei locale? Statele dezvoltate achiziționează bunurile de pe piața internă și la preț mai mare decât cel de import doar spre a încuraja economia locală fiindcă așa o încurajează.

Ce scop are articolul ăsta în afară de a mânji pe cineva? Da așa e obiceiul romînesc. Când ceva merge bine îl distrugem fie prin politic, fie prin jurnaliști de doi bani. Penibil, domnișoară jurnalist!

Penisel Franarelu

23.01.2014 14:27

Slugi basiste ce sunteti... Chiar mi-e sila de voi! Ce bai aveti cu Arafat? Ca l-a muscat de posterior pe Basescu? De aia trebuie dat cu pietre in el?
Nu am idee, insa as fi curios cate alte firme produc astfel de echipamente? Sau e prea dificil pentru o "jurnalista" sa faca oleaca de documentare.. sau macar sa treca prin filtrul propriului neuron niste informatii stupide, de genul: "distribuite in Nord-Vestul tarii, in judetele Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui". Chiar atat de jalnica a ajuns starea scolii romanesti, incat ii invata pe copii ca estul e la vest, iar nord-estul e, de fapt, nord-vest? Jalnica tara, jalnic popor!

Adauga comentariu