Alin Tișe a intrat în campanie electorală? Anunță asfaltări, Spital pediatric Monobloc, CMID și sprijin pentru societățile găzduite de Tetarom

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a intrat în ultimele zile într-o intensă campanie de imagine: anunță asfaltări ale drumurilor județene prin comunicate de presă, ne informează pe pagina sa oficială de Facebook că „EXISTĂ ȘI VEȘTI BUNE” – „vom ridica și Noul Spital pediatric Monobloc pentru Copii”, „dăm în funcțiune CMID”! Toate proiectele mult așteptate, care nu s-au făcut de ani de zile, se pare că se vor realiza tocmai acum, pe stare de urgență, în plină pandemie de coronavirus.

Prin ultimul comunicat de presă de astăzi, liberalul Tișe anunță „sprijin pentru cei 13 000 de angajați și peste 100 de firme din Parcurile Industriale Tetarom”, un sprijin bine-venit, necesar, pentru care i-am da un „Jos pălăria!”, dacă acest „sprijin” ar consta și în măsuri concrete, nu numai în titluri pompoase și în promisiuni politicianiste.

„Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a dispus identificarea și analizarea, în regim de urgență, a tuturor măsurilor care ar putea fi luate în vederea susținerii mediului de afaceri găzduit de Parcurile Industriale Tetarom.

În prezent, Parcurile Industriale Tetarom administrate de Consiliul Județean prin intermediul societății sale de profil, găzduiesc cca. 13.000 de angajați, respectiv peste 100 de societăți comerciale.

În contextul stării de urgență, urmează a fi înaintate către conducerea Tetarom S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj deține calitatea de acționar majoritar, o serie de propuneri, precum:

- suspendarea plății chiriei pe perioada stării de urgență, respectiv reeșalonarea acesteia;

- alte măsuri de reducere temporară a costurilor/locație.

În cel mai scurt timp, Consiliul Județean Cluj împreună cu conducerea Tetarom S.A. vor implementa aceste măsuri, în funcție de evoluția situației”, ne informează Biroul de Presă al Consiliului Județean Cluj.

Mai concret, care sunt măsurile pe care le va lua CJ Cluj în sprijinul întreprinzătorilor? Se va suspenda plata chiriei sau se va reeșalona? Din comunicatul oficial, nu se înțelege. Și una, și alta? Sau una, sau alta? Ce alte măsuri? Nu știm, nu ni se spune! Se afirmă că măsurile vor fi implementate „în cel mai scurt timp”. Ce înseamnă asta? O zi, o săptămână, o lună?

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a simțit practic nevoia de a da un comunicat de presă pentru a ne anunța că a dispus identificarea de măsuri, fără a le fi identificat până în prezent. 

Poate că, în această perioadă de criză, și autoritățile ar trebui să vorbească mai puțin despre ce își propun să facă și să comunice mai mult ceea ce fac. Nu este acum momentul pentru populism și pentru campanii de imagine.

Adauga comentariu