Alin Tișe a constatat personal și a confirmat dezvăluirile de ieri din Ziar de Cluj: „Padin 20, transformat ilegal în locuință”

În urma materialului publicat ieri, 13 iulie, în exclusivitate, în Ziar de Cluj, prin care arătam faptul că, pe Aleea Padin, la numărul 20, există indicii temeinice care pot confirma declarațiile liderului sindicatului DGASPC, Ioan Rusu, conform cărora, la această adresă, fostul sediu al Serviciului pentru Persoanele cu Handicap a fost transformat în hotel pentru angajatele Direcției (Serviciul fiind mutat într-un nou spațiu, impropriu), președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, s-a sesizat și s-a deplasat astăzi personal la fața locului, confirmând faptul că pe Padin 20, în imobilul proprietate a județului Cluj, dat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, mai multe persoane locuiesc abuziv. 

În materialul de ieri, Ziar de Cluj a prezentat fotografii în care puteau fi observate haine puse la uscat în holul de la intrarea în acest imobil, genți de damă într-un alt hol, precum și geamurile rabatate, semn că, deși ușa era închisă cu cheia, aici locuiește cineva. Ne bucurăm că administrația județeană ia foarte în serios dezvăluirile noastre și, chiar dacă, nu cu mult timp în urmă, ne numea pe Facebook „blog de șantaj” și ne dedica pamflete, acum se sesizează și reacționează prompt la neregulile pe care Ziar de Cluj le semnalează. Astfel, printr-un comunicat de presă, în această dimineață, oficialii Consiliului Județean Cluj ne-au confirmat supozițiile noastre de ieri și au adus completări, atât în scris, cât și sub formă de fotografii relevante din „hotelul pentru angajații Direcției”, de pe Padin 20:

Padin 20, transformat ilegal în locuință

Președintele Consiliului Județean Cluj, precum și o comisie decisă de acesta, s-a deplasat azi, 14 iulie 2016, la imobilul din municipiul Cluj-Napoca, Aleea Padin, nr. 20, proprietate a județului Cluj, dată în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj pentru desfășurarea activității Comisiei de evaluare medicală a personalelor cu handicap adulți a județului Cluj. 

După mutarea acestei Comisii la sediul DGASPC Cluj din strada Eremia Grigorescu nr. 37-39, imobilul de pe Aleea Padin a fost transformat ilegal în locuință, astfel încât, în acest moment, mai multe persoane locuiesc abuziv în respectivul spațiu. Acest aspect a fost constatat de însuși Președintele Consiliului Județean în cursul acestei dimineți.

Ocuparea acestui imobil de către persoane care locuiesc ilegal, precum și modificarea abuzivă a destinației acestuia de către DGASPC Cluj, dintr-un spațiu destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități, persoanelor vârstnice și funcționării Comisiei de expertiză a persoanelor cu handicap, într-un spațiu locativ, constituie o încălcare gravă a legislației, motiv pentru care Președintele Consiliului Județean Cluj va sesiza organele de cercetare. 
Alăturat, vă transmitem fotografii realizate în cursul acestei dimineți la imobilul de pe Aleea Padin.”

Pentru promptitudinea cu care au acționat, Ziar de Cluj dedică conducerii Consiliului Județean Cluj un „Jos pălăria!”

Adauga comentariu