Ajutoare financiare pentru disponibilizatii de la Campia Turzii

Ieri, un fost angajat al combinatului siderurgic Mechel din Campia Turzii a decis sa-si ia viata. Pana acum, disponibilizatilor de acolo nu li s-a oferit niciun fel de consiliere psihologica. Azi, Gheorghe Vuscan, prefectul judetului Cluj, a dispus demararea unor anchete sociale pentru fiecare familie in parte care a avut macar un membru angajat la combinat, in vederea acordarii unor ajutoare financiare. In prima faza, este vorba de 800 de fosti angajati, cei care au fost disponibilizati ultimii, adica la inceputul acestui an.
"Banii vor fi acordati in functie de nevoile fiecarei familii si de posibilitatile de finantare. Decizia a fost luata inca din 28 februarie, atunci cand prefectul Vuscan a avut o intalnire cu noua conducere. Cei 800 de disponibilizati de anul acesta sunt prioritari, dar si cei peste 800 de anul trecut sunt inclusi in acest proiect", a precizat, pentru Ziar de Cluj, Ana-Maria Danciu, purtatoarea de cuvant a Prefecturii Cluj Napoca.
Oamenii care au ramas fara locuri de munca in acest an au fost privati si de cele trei salarii compensatorii pe care ar fi trebuit sa le primeasca.

Proteste si tragedii

Disponibilizarile la Mechel Campia Turzii au inceput in vara anului trecut, cand, in mai multe etape, peste 1.500 de persoane au fost date afara. Pentru ca nu au primit salariile compensatorii de o saptamana, in fiecare zi, 100 de fosti angajati protesteaza in fata combinatului. Ieri, pentru a doua oara in cazul Mechel, un fost angajat a decis sa-si ia viata. Un alt caz de sinucidere a avut loc in urma cu doi ani. sursa foto: Mediafax

Adauga comentariu