In vizor

Afacerile celor trei șefi de județ: blocuri turn, firme suspendate sau vândute

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj și Vakar Istvan și Marius Mînzat, vicepreședinții Consiliului Județean trăiesc fie din banii din afaceri, fie din indemnizațiile de șefi de județ. Tișe trăiește pe picior mare, cu afaceri în domeniul imobiliar. În schimb, cei doi vicepreședinți sunt modești, cu mici afaceri, pe care fie le-au vândut, fie le-au suspendat.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj este proprietarul blocului de 12 etaje de pe strada Ploiești, împreună cu fratele și fosta soție. Are trei firme, toate în domeniul imobiliar: Central Business Plaza SRL, Central Investment Plaza, 2TS Properties Business SRL.

Alin Tișe este asociat la Central Business Plaza cu fosta soție, Camelia Tișe. Fiind o afacere de familie, Bogdan Tișe a fost desemnat administrator. Firma are ca obiect de activitate dezvoltarea și promovarea imobiliară. Este vorba despre firma prin care familia Tișe a construit blocul turn cu 12 etaje de pe strada Ploiești.

Firma a fost înființată în 2015, când a avut o cifră de afaceri zero și pierderi de peste 23.000 lei. Pentru anul trecut, cifra de afaceri declarată a fost de aproape 4,8 milioane lei, un profit de peste 1,8 milioane lei și un număr mediu de 2 angajați.

Central Investment Plaza a fost înființată anul trecut, are ca obiect de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii. Alin Tișe este asociat unic, iar administrator este Eleonora Hudrea. Încă din primul an de activitate, firma a avut profit. Cu o cifră de afaceri de peste 364.000 lei și zero angajați, firma președintelui de județ a declarat un profit de 307.000 lei.

2TS Properties Business SRL a fost înființată tot anul trecut, are ca obiect de activitate administrarea imobilelor pe bază de contract sau comision. Alin Tișe și fratele său, Bogdan Tișe sunt asociați, iar Bogdan Tișe figurează ca administrator. Cifra de afaceri declarată în 2018 a fost zero, numărul de angajați tot zero, iar pierderile au fost de peste 16.600 lei.

Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean, nu are nicio firmă. Este doar membru al mai multor asociații, de unde nu este remunerat: Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Someș Dej, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj, Asociația Eco-Cluster și Adunarea Generală a Cluj Innovation City.

Până anul trecut, Mînzat avea două firme, dar a vândut părțile sociale, tranzacție în urma căreia a obținut aproape 82.000 lei. Este vorba despre Palace Impex SRL Dej, înființată în anul 1991, cu obiect de activitate intermedieri în comerțul cu produse alimentare, băuturi, tutun. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de doar 3.650 lei și pierderi de peste 12.000 lei.

A doua firmă pe care a înstrăinat-o anul trecut este Interdealer Capital Invest. Firma a fost înființată în 1996 și are ca obiect de activitate alte intermedieri financiare. Cifra de afaceri declarată anul trecut a fost de 238.000 lei și profit zero.

Vakar Istvan, vicepreședintele Consiliului Județean, are o firmă fără activitate, SC Grădina de Vis SRL, înființată în 2002. Obiectul de activitate al firmei este comerțul cu ridicata al florilor și al plantelor. Asociați și administratori figurează Vakar Istvan și Vakar Andrea.

Vakar Istvan este și el membru al numeroase asociații: AAMR, UAR Filiala Cluj, ADI Transilvania de Nord (este remunerat cu 6900 lei), Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Asociația Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș-Tisa (este remunerat cu 11.500 lei), Asociația Produs de Cluj, Cluster Agro Food Ind Cluj-Napoca, Asociația Teutonică a Sfintei Marii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *