Adrian Oros, bolovanul care își ține masca pe față ca un analfabet comportamental

„Ciuma Galbenă”, după cum a fost supranumită în popor infecția asta virală, COVID-19, face victime chiar în rândul cabinetului liberal: Victor Costache a dat bir cu fugiții din Ministerul Sănătății, iar de teamă că vor rămâne fără măști, ceilalți membri rămași în funcție au început să folosească mijloacele de protecție cu mare precauție. Bunăoară, clujeanul Nechita Adrian Oros, care păstorește Ministerul Agriculturii rămas fără de păstori, dar și fără agricultură, a început să facă economie la măști: nici pe gură, nici pe nas, așa numai de necaz. 

După cum puteți observa din imaginea de mai sus, celebrul conf univ dr Adrian Oros, specialist în științe medicale, fie ele și veterinare, expert în toxicologie și fost coordonator al unui laborator de acest fel, știe prea bine că nu doar agricultura e pe butuci, nu doar gospodăria românului muncitor rămâne fără susținere, ci și sectorul medical se confruntă cu o gravă criză a produselor de strictă necesitate pentru protecția personalului medical, aflat în prima linie a luptei cu virusului ucigaș COVID-19. 

Iar măștile care au mai rămas pe la Guvern, de la fostul ministru demisionar al Sănătății, Victor Costache, sunt pe gata. Doar câteva bucăți care n-au mai încăput pe la „privat”, sector către care fostul ministru avea o aplecare specială. 

Chiar și așa, medicul veterinar Adrian Oros știe prea bine că nu doar animalele de companie au nevoie de protecție atunci când ies la plimbare conform reglementărilor stricte în vigoare, ci și oamenii. 

Deh, românii obișnuiți fac cozi ca pe vremea lui Ceașcă la farmacii, așteptând afară, respectând cu strictețe regulile impuse de guvernul liberal în vremea „ciumei galbene”, doar-doar vor reuși să obțină o mască. 

Din păcate, pentru oamenii simpli, aceste produse vitale, da, vitale în aceste condiții extreme sunt de negăsit, un lux nepermis. Farmaciștii strâng din umeri: măști și mănuși de unică folosință, ioc. Spirt medicinal, nici atât. 

În prima linie, tot mai mulți medici spun lucrurilor pe nume, reflectând cu curaj situația dezastruoasă din spitale: cu mâinile goale și fără nici un fel de protecție sunt nevoiți să trateze pacienți suspecți sau confirmați cu COVID-19. 

Strașnică provocare. 

În acest răstimp în care proaspătul liberal de Iași, Mihai Chirica, își administrează teste zilnice, în speranța de a nu se molipsi de „ciuma galbenă” de-adevăratelea, în care șefu' Sucevei, nimeni altul decât celebrul Gheorghe Flutur, proaspăt confirmat cu COVID-19, după ce a fost testat preferențial, își odihnește trupul vlăguit de administrație, singur-singurel, într-o boxă de lux, clujeanul Nechita Oros, medic cu acte în regulă, își bate joc pe față, în văzul lumii, de măștile de protecție: nici pe gură, nici pe nas, numai de necaz. 

Sau poate că în acest fel ingenios liberalul vrea să transforme masca de protecție de unică folosință într-una care poate fi refolosită la infinit: 

Ce vrei bre, p-asta nici n-am purtat-o: am ținut-o așa numai de fason, să nu zică lumea că n-avem.

Ce ți-e și cu protecția asta? Mai mult o modă, mai mult o vrăjeală, mai mult o mascaradă...

 

Adauga comentariu