Adela Golea, fosta șefă a UPU Cluj, condamnată definitiv la 1 an și șase luni de închisoare cu suspendare

Fosta Șefă a Unității de Primiri Urgențe Cluj, Adela Golea, a fost condamnată definitiv, astăzi, la pedeapsa de un an și sase luni de închisoare cu suspendare pentru savârșirea infractiunii de instigare la abuz în serviciu.

În prima instanță, Adela Golea a fost condamnată și pentru infracțiunea de instigare la favorizarea infractorului, însă Curtea de Apel a dispus achitarea pe această infracțiune.

Admite apelul declarat de inculpata GA împotriva sentinței penale nr. 1437/19.06.2019 a Judecătoriei Cluj-Napoca pe care o desființează numai cu privire la soluția pronunțată în ceea ce privește infracțiunea prev de art. 47 rap. la art. 269 alin. 1 C. pen cu aplic. 35 alin. 1 C. pen. și pedeapsa rezultantă și judecând: În temeiul art. 396 alin. (5) din C.p.p. rap. la art. 16 alin. (1) lit. b din C.pr. pen. achită pe inculpata GA de sub învinuirea de a fi săvârşit infracţiunea de instigare la favorizarea făptuitorului în formă continuată. Menține pedeapsa de 1 (unu) an şi 6 (şase) luni închisoare, la care a fost condamnată inculpata pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în formă continuată,precum și pedeapsa complementară și accesorie. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an ?i 6 luni închisoare şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Pe parcursul termenului de supraveghere inculpata este obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 (şaizeci) de zile lucrătoare în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca sau a unei instituții de cult. Atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor săvârşirii unei noi infracţiuni în termenul de supraveghere, respectiv asupra consecinţelor nerespectării, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere sau a neexecutării obligaţiilor impuse.

 

 

 

Adauga comentariu