Accidente pe bandă rulantă într-unul dintre cele mai fancy cartiere din Cluj-Napoca. Primăria se face că “nu vede”

Accidentele rutiere sunt tot mai dese în municipiul Cluj-Napoca, iar cel mai grav este faptul că în unele cartiere autoritățile locale nu iau nici o măsură pentru prevenirea și evitarea accidentelor rutiere. Astfel, chiar dacă locuitorii din cartierul Andrei Mureșanu au depus o serie de cereri pentru amplasarea pragurilor de sol, au trecut aproximativ 2 ani, fără ca situația să se schimbe. Astăzi, la intersecția străzilor Eftimie Murgu și Lunetei a mai avut loc un eveniment rutier cu victime.

Conducătorii auto nu par a acorda atenție indicatorului ”STOP”, amplasat pe strada Eftimie Murgu, astfel încât șoferii care se deplasează pe strada Lunetei (cu prioritate) sunt loviți din plin de vitezomani. Cu toate că cererile în acest sens au fost înregistrate la Primăria Cluj-Napoca, pe parcursul a 2 ani de zile nu au fost luate nici un fel de măsuri pentru evitarea accidentelor din zonă.

click foto pentru imagine completă

Acest aspect vorbește despre preocuparea autorităților locale pentru clujeni, ilustrând și operativitatea cu care este obișnuită municipalitatea să soluționeze cauzele semnalate.

Chiar astăzi a avut loc un accident rutier la intersecția străzilor Eftimie Murgu cu Lunetei din cartierul Andrei Mureșanu. Nu este primul accident din acest an. Cei care vin de pe strada Eftimie Murgu au un STOP în față, iar șoferii care vin pe Lunetei au prioritate. Dar se întâmplă din ce în ce mai des ca în această zonă să aibă loc accidente rutiere cu victime, fără să se ia măsuri la nivelul autorităților locale.

Locuitorii din zonă au făcut cereri la Primăria Cluj-Napoca pentru montarea pragurilor de sol și, după cum vă puteți da seama, nu s-a rezolvat nimic”, a declarat Angela A., o locuitoare din zonă.

Chit că STOPul de pe Eftimie Murgu este cât se poate de mare, vizibil pentru conducătorii auto, adesea aceștia nu manifestă nici cel mai mic indiciu de a frâna. Tocmai din această cauză accidentele în zonă sunt tot mai frecvente și se impune amplasarea unor bariere rutiere, precum pragurile de sol.

Un agent de Poliție, prezent la accidentul rutier de astăzi, i-ar fi îndrumat pe locuitori să facă o altă cerere către Primărie în vederea dotării străzilor respective cu praguri de sol, întrucât se apropie campania electorală și cererea ar putea fi aprobată. Curat necurat!

După nenumărate accidente cu victime înregistrate în zonă, nu ar fi fost firesc să se autosesizeze municipalitatea, precum și reprezentanți ai Poliției?

Numai dacă devine subiect care poate fi utilizat în campania electorală, doar atunci se iau măsuri legale?

Viețile omenești pierdute în accidente nu par să-i convingă pe reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca de urgența adoptării unor măsuri.

Din contra, cererile cetățenilor se adună prin sertare și capătă vechime. 

Un conducător auto a pătruns în intersecție și nu a respectat semnificația indicatorului ”STOP”, accidentând un alt autoturism care circula regulamentar. Autovehiculul accidentat a fost proiectat într-un gard, iar un pasager a fost rănit. În urma impactului, persoana rănită, o tânără din localitatea Bistrița, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, a declarat Carmen Pompaș, purtător de cuvânt IPJ Cluj.

Am adresat o Cerere în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public către Primăria Cluj-Napoca, pentru a afla ce măsuri au fost luate în urma cererilor cetățenilor privind amplasarea pragurilor de sol? De asemenea, suntem curioși să aflăm în ce stadiu de lucru se găsesc aceste solicitări.

Așteptăm un răspuns și de la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj pentru a afla câte accidente rutiere cu victime au fost înregistrate aici pe parcursul ultimilor doi ani.

Practic, de producerea acestor accidente se fac vinovați conducătorii auto, dar și Primăria Cluj-Napoca, întrucât nu a rezolvat situația semnalată de cetățeni vreme de 2 ani.

 

Comentarii

NT

24.07.2018 15:45

Nu se pot pune praguri de sol la această intersecție, pentru că din greu pe aici urmează să treacă fantezia de tren ușor. Și apoi dacă nu costă cel puțin 1000 € la metru liniar ce rost are?‼️✋🏻

Sorin

25.07.2018 14:13

Eu propun sa se puna praguri de sol la absolut toate intersectiile din oras, ca sa fie sigur ca se rezolva problema accidentelor cauzate de cretini care nu vad semnele  #feelingironic 

Adauga comentariu