In vizor

2012, sub zodia tranzactiilor pentru sefii Univers T

Complexul Univers T se numara printre societatile comerciale ale Consiliului Judetean care aduc profit. Anul trecut castigul net a fost de peste 500.000 de lei. Chiar daca nu le-a mers atat de bine in 2012 precum colegilor de la Compania de Apa, nici sefii Univers T nu se pot plange: fostul director general, acum adjunct, a vandut sase apartamente, din care ii revine cota parte de ¼, iar veniturile nu sunt deloc mici.

Fost director general, dupa alegeri devenit adjunct, Brandusa Mandru, a avut un an 2012 productiv. Si-a cumparat un teren de 2.700 de metri patrati in Valcele, judetul Cluj. Noua achizitie se adauga altor doua terenuri in aceeasi localitate. Femeia mai are apartamente in Cluj si Floresti si conduce un Audi Allroad din 2004. Tot anul trecut, Mandru a vandut nu mai putin de sase apartamente din cele 15 din Floresti, din care ii revine o patrime din fiecare apartament. Astfel din vanzarea imobilelor a incasat peste 25.000 de euro. Are nu mai putin de 5 depozite bancare de peste 270.000 de lei. Cu toate acestea este indatorata unui anumit Otto Sima, caruia trebuie sa ii plateasca peste 46.000 de euro pana in 2015. Anul trecut ca director general al Univers T a castigat peste 65.000 de lei, iar ca adjunct si membru al CA, putin peste 4.000 de lei. Brandusa Mandru a mai castigat 3.600 de lei din indemnizatia de la Consiliul Local.

Colegul ei, Valentin Lungu, directorul general al Univers T, are trei terenuri, un apartament in Cluj, unul in Oradea si unul in Beius. In plus, Lungu are patru spatii comerciale in Cluj-Napoca mostenite si achizitionate in 2002. Conduce un Audi A6 si a avut un venit anual de peste 50.000 de lei pentru functia de director general si membru in Consiliul de Administratie, la care se adauga 27.000 de lei din chirii.

Adjunctul sau, Viorel Luca este proprietarul a trei terenuri intravilane, a unei case de locuit in Cluj-Napoca, a unei case de vacanta in Muntele Baisorii si a unui spatiu comercial in Iara. Acesta are un Renault si un Fiat si o datorie de aproape 15.000 de euro la banca. Anul trecut a fost consilier juridic la o asociatie de locatari si la o societate comerciala de unde a castigat peste 6.000 de lei. Cam tot atat a fost si idemnizatia de membru in Consiliul de Administratie a Univers T.

Complexul Univers T a fost cunoscut pana la infiintarea societatii comerciale din 1992 sub denumirea de Casa Tineretului. Unicul actionar este Consiliul Judetean Cluj. Hotelul Univers T, modernizat in urma cu doi ani, are 50 de camere, sase apartamente, restaurant, patru sali de conferinte si un amfiteatru.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *