15.000 euro pentru montarea unui sistem de iluminat arhitectural la fântâna arteziană din Parcul Central

Primăria va cheltui, din bugetul local, peste 71.000 lei (aproximativ 15.000 euro) pentru realizarea unui sistem de iluminat arhitectural la fântâna arteziană din Parcul Central. Lucrările ar urma să dureze trei luni. În ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare va fi votat un proiect de hotărâre în acest sens.

„Fântâna arteziană nu deține un sistem de iluminat arhitectural, iar iluminatul ei se realizează numai prin aportul luminii din jur, ca rezultat al iluminării aleilor. În jurul fântânii arteziene, există un sistem de iluminat public format din patru aparate de iluminat LED pe stâlpi de aluminiu destinat doar aleilor de acces”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit documentului citat, se va monta un sistem de iluminat arhitectural cu aparate LED, conform studiului de fezabilitate. Se vor amplasa aparate de iluminat pe stâlpi și în interiorul cuvelor fântânii. Toate aparatele de iluminat propuse în interiorul fântânii sunt cu control RGB-W, adică permit un control dinamic al culorii luminii. Sistemul de control inteligent oferă posibilitatea realizării multiplelor scenarii de iluminare și culoare într-un interval de timp ales. Prin utilizarea unui sistem de control specific, există posibilitatea și de setare a unei lumini monocrome.

Obiectivul prezentei investiții îl reprezintă creșterea nivelului de atractivitate a spațiului public pe timpul serii/nopții în zona Parcului Central Simion Bărnuțiu, prin punerea în valoare a fântânii, monument istoric de categoria B. Stimulează dezvoltarea economică prin continuarea vieții urbane în acest areal și după lăsarea serii oferind un plus de frumusețe zonei în care este amplasată, stârnind interesul pentru vizitare.

Adauga comentariu