100 de persoane din Viișoara au fost izolate la domiciliu după ce patru copii au fost depistați cu coronavirus

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean a declarat că a fost plasată în izolare toată ccomunitatea din comuna Viișoara unde au fost diagnosticați cu coronavirus patru copii. Strada pe care locuiesc aceștia este păzită de filtre.

”Sunt 4 cazuri pozitive la copii cu rujeola. Am luat decizia monitorizării izolării la domiciliu a întregii comunități din care fac parte copiii, aprox. 100 de persoane. Avem filtre amplasate la intrarea in comunitatea respectiva, amplasata pe o străduță din Viișoara. Contactii direcți au fost testați și sunt negativi. In măsura în care vor exista alte persoane simptomatice din comunitate, vor fi testate. Li se vor asigura cele necesare prin grija primarului. Cei 4 copii sunt internați la SCBI”, potrivit prefctului.

Primarul comunei Viișoara a declarat anterior că în acea comunitate este un focar de rujeolă. Este vorba despre o stradă pe care sunt aproximativ 20 de case, în care locuiesc peste 90 de persoane. Mia mulți copii din aceste familii fiind bolnavi de rujeolă.

Citește și:

Patru COPII bolnavi de RUJEOLĂ din comuna Viișoara au fost confirmați pozitiv cu CORONAVIRUS

Adauga comentariu